Tomasz Zjawiony

Tomasz Zjawiony

2. Panel / Lengyelország

Vállalkozó, a Katowice Ipari és Kereskedelmi Kamara Elnöke. Széles tapasztalattal rendelkezik cégfejlesztésben a Lengyel piacon. Németországi, Olaszországi, Spanyolországi és Portugáliai cégek külföldi részlegeit menedzselte.

Executive MBA, Master of Business Adminsitration: Institut d’Administration des Enterprises IAE d’Aix-en-Provence, Posztgraduális Menedzseri iskola Marseilleben a Paul Cezanne egyetemen. Tudásának alapját a Sziléziai Egyetem – Menedzseri Iskola és a Sziléziai Nemzetközi Kereskedelmi Iskola adja. Zjawiony úr tapasztalatait leginkább a Franciaországi Lengyel nagykövetség kereskedelmi irodájában eltöltött tréningen szerezte, de leginkább számos szociális és gazdasági projekt vezetésével. Újabban Spanyolországi, Olaszországi és Németországi nemzetközi cégekkel dolgozott, Közép Európai befektetések fejlesztésén. Igazgatótanács és igazgatósági tag, továbbá meghatalmazottja volt a Lengyelországi Befektetési és Kereskedelmi Ügynökségnek (korábban: Információs és Külföldi Befektető Ügynökség), tagja a Sziléziai Vajdaság Gazdasági Tanácsának, tagja az Elektromobilitásért felelős Provinciális Tanácsnak. A RIG alelnökeként egyik megalkotója a Kis-és Középméretű Vállalkozások Európai Kongresszusának – a KKV szektor legnagyobb Európai rendezvénye, ez Lengyelország gazdaságának az egyik legfontosabb szektora.

A KKV szektort támogató tevékenységek keretében, mint a GIS alelnöke, számos üzleti küldetést szervez a sziléziai régió vállalkozóinak és képviselőinek, amelyek számos partneri megegyezés megköttetéséhez vezettek olyan régiókkal, mint például Nevada Állam, USA vagy Nyugat-Bengál, India.