Craig Johnson

Craig Johnson

2. Panel

Jelenlegi szerepem a Németországi Reutlingen Egyetem ESB Kereskedelmi Iskolájában szükségessé teszi, hogy kiaknázzam a korábbi, nemzetközi kereskedelemi és értékesítési szektorokban végzett munkámat annak érdekében, hogy olyan programok jöhessenek létre, amik a növekvő gazdaságok szükségleteit veszik figyelembe, ezekben a közlekedés és a logisztika létfontosságú faktor.

Mielőtt elfogadtam volna jelenlegi pozíciómat a Németországi Reutlingen Egyetem ESB Kereskedelmi Iskolájában, stratégiai tanácsadói szerepet töltöttem be a Washington D.C. székhelyű Szaúdi-U.S. Kereskedelmi Csoportnál, emellett a Szaúd-Arábiai Nagykövet és a washingtoni székhelyű Szaúd-Arábiai Királyi Nagykövetség Szaúdi Kereskedelmi Attasé szenior kereskedelmi tanácsadója voltam. Mindkét munkakörömben a közel kelet közlekedési és logisztikai szektorainak fejlődésére fókuszáltam, miközben az ezen szektor élén lévő amerikai cégekkel működtem együtt és építettem partneri kapcsolatot.

 

 

Az egyesült államokbéli legfrissebb pozícióimban, kulcsfontosságú kapcsolattartó voltam a Szaúd-Arábiai Kereskedelmi és Befektetési Minisztérium és Szaúd-Arábiai és amerikai részvényesek (Amerikai Kereskedelmi Kamara, Szaúdi Kereskedelmi Kamarák Tanácsa, üzleti csoportok, számos amerikai Fortune 100 cég) és más kulcsfontosságú US-Szaúdi kereskedelmi partnerek között.

A Szaúdi kormány nevében a következő nagy horderejű kezdeményezéseket támogattam; A Szaúdi Vision 2030 kivitelezése; a Szaúdi gazdaság diverzifikációja, hogy csökkenjen Szaúd-Arábia olaj függősége, diverzebbé váljon a gazdasága és olyan kulcsfontosságú szektorok fejlődjenek, mint a közlekedés és logisztika, egészségügy, oktatás, infrastruktúra és a szabadidő és turizmus.

Erős kapcsolatok kiépítése kereskedelmi partnerekkel, ezen feltörekvő megoldások és technológiák népszerűsítésére, befektetési lehetőségek, bilaterális irányelvű fórumok és üzleti konferenciák által

Számos befektetést és üzleti fejlesztést előmozdító programot indítottam el a Szaúd-Arábiai Általános Befektetési Fennhatóság, SAGIA-val közösen.